Toepassingen

Een container voor groenafval

Een grote tuin brengt veel groenafval met zich mee. Ga je de bomen in je tuin flink onder handen nemen, maar weet je niet waarheen met het snoeihout? Of heb je niet de tijd noch de middelen om al het afval zelf naar het containerpark te brengen? Dan kan je best een container voor groenafval huren. Dit zijn specifieke containers die enkel geschikt zijn voor afval dat afkomstig is uit de tuin en dat gecomposteerd kan worden. Rudi Peeters NV, gespecialiseerd in containerverhuur, vertelt je meer over het huren van een container voor groenafval.

Wat mag er wel of niet in een container voor groenafval?

Een container voor groenafval is enkel geschikt voor grof tuinafval dat ontstaat bij bijvoorbeeld het snoeien van planten of het algemeen onderhoud van een tuin. Hij mag dus zeker niet verward worden met de gewone groene GFT-container. Zaken die wél in een container voor groenafval thuishoren zijn bijvoorbeeld snoeihout, bloemen, gras, takken, haagscheersel en resten van planten. Dingen die niet in dit type container mogen zijn onder andere grond, plastic, papier, compost en keukenafval. Wanneer we een container voor groenafval ophalen wordt de inhoud hier ook op gecontroleerd. Bij de verwerking wordt immers zoveel mogelijk afval gecomposteerd. Ben je niet zeker welk vuil er al dan niet in een container voor groenafval mag, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Een container voor groenafval: prijs en plaatsing

Bij Rudi Peeters NV kan je een container voor groenafval huren in allerlei afmetingen, van 10 tot 40m³ groot. Let erop dat je een container bestelt die zeker groot genoeg is: wanneer hij overladen is kunnen we hem immers niet transporteren. De prijs van een container voor groenafval wordt uiteraard mee bepaald door de afmetingen ervan. De levering, ophaling en verwerking zitten telkens mee inbegrepen in deze prijs. Plaats je de container voor groenafval op je eigen terrein, dan heb je hier geen vergunning voor nodig. Laat je hem daarentegen op de openbare weg staan, dan is dit wel vereist. Een dergelijke vergunning moet op voorhand worden aangevraagd bij de gemeente of de politie en bepaalt eveneens wat voor signalisatie op de container moet worden aangebracht om geen verkeershinder te veroorzaken.

Een container voor groenafval huren bij Rudi Peeters NV

Zijn er werken voorzien in de tuin, maar zie je het niet zitten om zelf het afval naar het containerpark te brengen? Doe dan een beroep op de containerservice van Rudi Peeters NV. Je huurt bij ons een container voor groenafval en wij leveren hem op een afgesproken tijdstip. Wanneer hij vol is geef je ons gewoon een seintje, waarop de container voor groenafval door ons wordt opgehaald en weggebracht voor verwerking. Ben je nog niet klaar met de werken en wil je nog een extra container huren? Geen probleem, dan brengen we die ook meteen mee!

Een container voor gemengd afval

Je gaat verhuizen en wilt grote kuis houden in je woning, of je ziet het groots en gaat een badkamer uitbreken of een muurtje slopen. Dan komt er ongetwijfeld heel wat sloop- en bouwafval aan te pas. Heb je tijdens de werken echter niet de mogelijkheid om het afval zelf te sorteren, dan kan je een container huren voor gemengd afval. Bij Rudi Peeters NV kunnen bovendien niet enkel particulieren terecht: ook professionelen kunnen bij ons een container voor gemengd afval huren, naast een breed scala aan andere soorten containers.

Wat mag er wel of niet in een container voor gemengd afval?

Een container voor gemengd afval kan gebruikt worden voor verschillende soorten afvalstromen. Van plastiek en hout over ijzer, tot grof huisvuil (zoals meubilair), isolatie en keramische materialen (zoals toiletpotten of lavabo’s): het kan allemaal verzameld worden in een container voor gemengd afval. Het sorteren gebeurt achteraf in het sorteercentrum. Er zijn echter ook zaken die absoluut niet thuishoren in dit type container, meer bepaald materialen die giftige stoffen bevatten of zouden kunnen vrijgeven. Denk hierbij aan KGA, roofing, autobanden en asbest. Rudi Peeters NVbeschikt overigens wel over een specifieke vergunning voor het transporteren van asbest. Dit gebeurt niet in een gewone container voor gemengd afval, maar wel in een container met daarin een grote zak. Eens de zak vol is wordt deze volledig afgesloten, zodat het asbeststof niet kan opvliegen tijdens het vervoer.

Heb ik een vergunning nodig om een container voor gemengd afval te plaatsen?

Indien de container voor gemengd afval op jouw terrein staat, heb je hier geen vergunning voor nodig. Bevindt de container zich daarentegen op de openbare weg, dan is een vergunning wel vereist. Deze kan je aanvragen bij je gemeente of bij de politie. Het kan ook zijn dat er speciale signalisatie moet worden aangebracht op de container voor gemengd afval, zodat hij duidelijk zichtbaar is voor het verkeer. Deze specificaties vind je eveneens terug op de vergunning.

Containerverhuur Rudi Peeters NV: een container voor gemengd afval bestellen

Rudi Peeters NV uit Kampenhout (Vlaams-Brabant) is gespecialiseerd in containerverhuur. Bij ons kan je verschillende soorten containers huren voor allerlei types afval. Een container voor gemengd afval is bijvoorbeeld perfect voor wie een gebouw gaat opruimen of leegmaken en die op zoek is naar een container voor al het grof vuil dat hierbij vrijkomt. Let wel op, want materialen die schadelijke stoffen bevatten mogen niet in een container voor gemengd afval geworpen worden. Aarzel niet en neem contact op met Rudi Peeters NV om hier meer over te ontdekken!

Een container voor bouwafval

Een volledig gebouw renoveren, een huis leegmaken om te verkopen, een keuken afbreken en vervangen, of gewoon een muurtje slopen: zelfs de kleinste renovatiewerken brengen meteen heel wat bouwafval met zich mee. Wil je niet blijven zitten met een hele berg vuil achteraf, en heb je bovendien niet de tijd om al dat afval zelf te sorteren tijdens de werkzaamheden, huur dan op voorhand een container voor bouwafval bij Rudi Peeters NV in Kampenhout. Zowel particulieren als professionelen kunnen bij ons een container voor bouwafval huren in verschillende afmetingen.

Wat mag er wel of niet in een container voor bouwafval?

Zowel bij grote als bij kleine renovatiewerken wordt er allerlei afval geproduceerd. Wil je dus een container voor bouwafval huren, dan is het belangrijk om op voorhand goed te weten welk vuil er al dan niet in de container mag. Dingen die toegestaan zijn in een container voor bouwafval zijn onder andere meubilair, vloerbedekking, isolatiemateriaal, kunststof, hout, ijzer en keramiek. Zaken die niet in deze container thuishoren zijn KGA, asbest, autobanden en roofing, of met andere woorden: materialen die schadelijke stoffen bevatten of kunnen afgeven. Wanneer we de container voor bouwafval ophalen wordt de inhoud ook gecontroleerd. Dit is immers nodig voor een correcte, duurzame verwerking van het afval.

Een container voor bouwafval huren: de voordelen

Voor grotere hoeveelheden vuil is het huren van een container voor bouwafval zeker geen overbodige luxe. Je hoeft ons enkel te contacteren om een container te bestellen en wij leveren hem ter plaatse op een afgesproken tijdstip. Is de container voor bouwafval vol? Dan geef je ons een seintje en wij komen hem terug ophalen en brengen hem naar een erkend verwerkingscentrum. Je hoeft dus niet zelf over en weer te rijden naar het containerpark. Een ander voordeel is dat je niet zelf hoeft te sorteren. Je kan immers ook aparte containers huren en zelf sorteren, maar indien je een container voor bouwafval huurt doen wij dit achteraf voor jou (op voorwaarde dat er geen toxische materialen in zitten). Een container voor bouwafval huren staat dus vooral gelijk aan comfort!

Een container voor bouwafval huren bij Rudi Peeters NV

Rudi Peeters NV biedt voor elke situatie een oplossing op maat. Naast een container voor bouwafval kan je bij ons namelijk ook andere soorten containers huren, onder andere voor groenafval en voor papier. De afmetingen van onze containers gaan van 10m³ tot 40m³. Ben je geïnteresseerd om een container voor bouwafval te huren of heb je vragen hieromtrent? Geef ons dan een telefoontje via 016/65.76.12 of vul het formulier in op deze website. Ook inlichtingen over de prijs kan je via deze weg aanvragen.

Een papiercontainer

Dagelijks gebruiken we kilo’s papier en karton, zowel thuis als op het werk. Bovendien wordt er ook heel wat papier weggegooid bij het afval. Gelukkig kan de meerderheid van dat papier gerecycleerd worden, op voorwaarde dat het goed gesorteerd wordt. Zeker op plaatsen waar veel papierafval geproduceerd wordt, zoals in bedrijven, is een papiercontainer hiervoor de ideale oplossing. Wil je graag een papiercontainer huren, doe dan een beroep op het containerverhuur van Rudi Peeters NV uit Kampenhout.

Wat mag er wel of niet in een papiercontainer?

Niet alle papier mag zomaar in een papiercontainer geworpen worden. Papiersoorten die een synthetisch laagje hebben, zoals bijvoorbeeld sommige broodzakken, horen niet thuis in een papiercontainer. Dit speciale laagje maakt het immers onmogelijk om het papier te recycleren. Andere zaken die niet gerecycleerd kunnen worden zijn onder andere pizzadozen die doordrenkt zijn met vet, behangpapier, cementzakken en papieren zakdoekjes. Enveloppen met een doorzichtig venstertje daarentegen mogen wel in hun geheel in de papiercontainer gegooid worden. Het venster heeft immers geen storend effect bij het recyclageproces. Wat mag er nog allemaal in de papiercontainer? Alle soorten zuiver papier zoals kranten, tijdschriften, dozen, papieren winkelzakken en kartonnen verpakkingen.

Waarom een papiercontainer huren?

Het huren van een papiercontainer staat vooral voor comfort en gemak. Wij leveren de container op een afgesproken moment, en wanneer hij vol is geef je ons gewoon een seintje. Wij komen de papiercontainer dan ophalen en, indien gewenst, vervangen we hem door een nieuw exemplaar. Op die manier heb je altijd een container ter beschikking en kan je makkelijk alle papier scheiden van het restafval. Tevens kan je er zeker van zijn dat het afval op een verantwoorde manier wordt verwerkt en indien mogelijk gerecycleerd. Rudi Peeters NV beschikt over een ruim aanbod aan verschillende soorten containers, waaronder rolcontainers en afzetcontainers. Wat betreft de afmetingen kan je een papiercontainer huren van 10m³ tot 40m³. Voor elke situatie bieden wij dus de gepaste container!

Een papiercontainer huren bij Rudi Peeters NV

Door gebruik te maken van een papiercontainer is het erg makkelijk om papierafval te sorteren. Wil jij ook graag een papiercontainer huren, neem dan contact op met de containerservice van Rudi Peeters NV. We maken je graag wegwijs in ons aanbod en helpen je bij het vinden van een papiercontainer met de juiste afmetingen voor jouw situatie. Aarzel dus niet en contacteer ons om een container te bestellen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x